Tips bij borstvoeding

Borstvoeding.

Wauw, wat een bijzonder en magisch fenomeen. Het was intenser dan ik had verwacht en in het begin had ik het gevoel hier 24/7 mee bezig te zijn.

Door de lange bevalling wist ik soms gewoon even niet meer hoe laat het was (iets met warrig haha) en Fynn was te moe om goed aan te happen. Gelukkig had ik aan prenataal kolven gedaan en kon ik Fynn colustrum spuitjes geven. En kwam de lactatiekundige met een tijdelijke oplossing tepelhoedjes. Zo kon Fynn tenminste wel goed aanhappen.

Na echt wel wat irritaties, tranen en nachtelijke gevechten met die tepelhoedjes, vonden we gelukkig steeds meer onze weg in het hele borstvoedingsavontuur.

Het voeden vond ik zo'n fijn moment samen en in de nacht was het ook zo handig. Maar, heel eerlijk: het is echt hard werken en veel bijeten en drinken haha. Dat had ik van tevoren niet verwacht en mag echt wel vaker worden gedeeld.

Ik had alles voor geen goud willen missen en ben ik mega blij en dankbaar dat ik dit mag én kan doen voor Fynn. Ik hoop het dan ook nog lang te mogen blijven geven. Het is echt een natuurwonder maar ohh wat komt er veel bij kijken haha. Iets met rugpijn, gehaast eten, 'AU' en pijnlijke tepels!

HANDIGE TIPS OP EEN RIJTJE!

TIP 1: Ik was blij dat ik vanaf week 32(!) mijn borsten elke dag al goed had ingesmeerd met kokosolie én de speciale mega fijne tepelzalf van INCIA (van Hemnature.com) voor mijn tepelhof.

Want: het verlicht pijnlijke, jeukende tepels tijdens zwangerschap en borstvoeding, is 100% natuurlijk want geen chemicaliën en synthetische stoffen. Dus ook helemaal veilig tijdens borstvoeding. Hierdoor had ik het gevoel dat de huid al lekker goed gehydrateerd was en mijn boobies meer aan konden haha.

>>> Code iris10 geeft geeft 10% korting op Hemnature.com. Ze hebben ook hele fijne babyverzorging waar ik Fynn na het douchen mee in smeer en zijn kleertjes was ik met de troepvrije wasmiddel.

En de vloeibare handzeep met natuurlijke oliën zoals olijfolie, kokosolie en castorolie maken mijn handen tenminste niet zo irritant droog. Want je handen ga je zó veel meer wassen met een kleintje haha.  Ohja, de natuurlijke INCIA deo is ook een must!! Hello post-partum sweat.

TIP 2: Als je borstvoeding wilt gaan geven, zou ik zeker in je verlof een fijne online borstvoedingscursus doen. Er komt zó veel op je af en om het te laten slagen heb je echt wel even kennis nodig want die goede aanhap is zo belangrijk. In het ZH kunnen ze je niet altijd gelijk helpen met aanleggen (zoals bij ons). Godzijdank had ik aan prenataal kolven gedaan en kon ik Fynn met colostrum collectors alvast wat van het vloeibare goud geven.

Klik HIER voor de handige collectors waarmee je je colostrum kunt opvangen door via de hand te kolven. Ook daar geldt een kortingscode, maar krijg je 15% korting met IRIS15.

TIP 3: Kijk van te voren of een lactatiekundige wordt vergoed in je zorgverzekering en zet de website/tel-nummer met diegene waar jij een fijn gevoel bij hebt, in je notities. Geloof mij, eenmaal bevallen heb je weinig puf om óók dat nog eens uit te zoeken. Vraag ook echt om hulp van je kraamhulp en verloskundige.

TIP 4: Lees je van tevoren goed in over prenataal handkolven (soms is het niet geschikt voor je) en check alle info over de vacuüm melkverzamelaar voor je ‘vrije’ borst als je baby drinkt. 

Op mijn website > favorieten > Baby Essentials vind je de fijne tools die je borstvoedingsavontuur gemakkelijker maken.

TIP 5: Shop fijne 100% katoenen voedings BH’s en een goed voedingskussen. Ik vind alles van najelli.com heel fijn! 

TIP 6: Don't stress! Ben je bang dat je productie minder wordt doordat je weer moet werken? Maak een filmpje van die kleine terwijl hij/zij aan je borst drinkt (met geluid) en speel deze af tijdens het kolven. Ook kunnen weleda borstvoedingsthee zakjes helpen en let er op dat je GEEN muntthee drinkt.

Tip 7: Slik eventueel om de dag een capsule multi postpartum mama van Vitakruid. Code IRIS10 geeft daar 10% korting. In deze multi zit fenegriek wat de melkproductie kan ondersteunen.

 

Oudere posts
Nieuwe posts
Sluit (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Winkelmandje

Jouw winkelmandje is leeg
Shop nu