Probeer jij al wat vaker vis te eten en vlees te laten staan? Maar vind je die vis nou wel een beetje saai worden met citroen en wat flauwe viskruiden? Dan heb ik een leuk recept voor jou!
Paneermeel uit de supermarkt zit daarnaast ook vaak vol ‘zooi’ en tarwe. En tarwe krijgen we al genoeg binnen. Daarom gebruikte ik in dit recept havermout als ‘paneermeel’ om de kabeljauw een lekkere crunchy korst te geven. Daarnaast zit havermout vol met complexe vezels en is het rijk aan magnesium en ijzer. Ook geeft het een heerlijke smaak!
Ingrediënten:
-
Een stuk kabeljauw (of ander witvis)
-
100 gram havermout
-
Knoflookpoeder, komijnzaad/zwart sesamzaad, zwarte peper, zeezout en chilipeper (gedroogd). Maar je kunt natuurlijk ook voor een andere kruidenmix kiezen. Doen wat jou het lekkerste lijkt!
-
1 ei (van een blije kip uiteraard)
Bereiding: Vermaal de helft van de havermout tot meel in een blender samen met het komijnzaad, de gedroogde chilipeper, zout en peper en eventueel wat knoflookpoeder. Kluts een ei in een bakje. Eerst haal je de kabeljauw door het havermoutmengsel en vervolgens door het geklutste ei. Daarna haal je de kabeljauw door de andere helft van de havermoutvlokken (die je niet in de blender hebt gegooid). Vervolgens bak je de kabeljauw in 12 minuten op laag vuur met wat ghee/kokosolie/olijfolie. Keer regelmatig om.
Ik serveer het met een frisse salade van veldsla, zongedroogde tomaatjes, een gekookt ei, een pepertje en kruidige humus als dip/sausje. Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon wat gestoomde (ik gebruik altijd een stoommandje) sperzieboontjes bij eten en een lekkere gepofte zoete aardappel uit de oven. Nu wel zo fijn in de winter natuurlijk. Lekker verwarmend eten. Mmm, smullen maar!
Liefs,
Iris