Wat doe ik om mijn cyclus bij te houden en gericht wel/niet zwanger te worden?

Je cyclus is de graadmeter van je gezondheid

Ik krijg vaak DM's met vragen hoe ik mijn cyclus bij hou. Dit doe ik héél handig al 4 jaar met de Daysy Cyclustracker. Ik ben daar op 'overgestapt' nadat ik mijn koperen spiraaltje eruit had laten halen. Het had voordelen, maar de nadelen zoals koper toxiciteit en sneller vatbaar voor bacteriële vaginoses door het koper was ik hélemaal zat. Daarnaast is het ook iets lichaamsvreemds in je lijf en zorgt het voor een plaatselijke ontsteking. Hierdoor kan er immers geen zwangerschap ontstaan.
Hier onder lees je waarom de Daysy zo fijn werkt voor mij:
Disclaimer; het is geen anti-conceptie, alleen een middel om je cyclus te tracken.

Wat doe ik om mijn cyclus te controleren en gericht wel/niet zwanger te worden?

Elke ochtend meet ik met de Daysy (een cyclus tracker met een slim intern algoritme) mijn temperatuur onder mijn tong via de sensor, daarna synchroniseer ik mijn metingen naar de bijbehorende DaysyDay app. Het interne algoritme calculeert en analyseert direct de meting en geeft aan of vandaag een vruchtbare of onvruchtbare dag is. Daysy onderscheidt vruchtbare van onvruchtbare dagen met een nauwkeurigheid van 99,4%. Zodat je weet wanneer je vruchtbaar bent en wanneer niet. Zo hou ik dus alles extra goed in de gaten en heb ik tijdens mijn vruchtbare dagen gemeenschap met latexvrije condooms (deze haha) 

Wat vind ik er van?

Ik vind de Daysy echt een super uitvinding en ik hou van deze temperatuurmethode. Ik own mijn cyclus nu gewoon! Ook omdat ik precies kan voelen wanneer ik mijn eisprong heb en door de temperatuurdaling net vóór mijn menstruatie, weet ik wanneer ik ga menstrueren. Dan doe ik dus gelijk mijn menstruatie cup en bio tampons in mijn tas als ik onderweg ben. Zo kom ik niet voor verassingen te staan. Ik slaap hier trouwens niet mee, dat doe ik met speciale menstruatie ondergoed. Zo heb ik geen doorlek stress en het is heel goed om vrij te bloeden. In Amerika is #freebleeding al super populair aan het worden. Daarnaast is met een cup of tampon slapen ook niet fijn voor je bekkenbodem.

Blijf wel nauwkeurig meten.

Bovenstaande gaat al vier jaar goed omdat wij goed opletten én ik in contact sta met mijn cyclus. Wel moet je de Daysy nauwkeurig gebruiken. Tijdens een nachtdienst meet je bijv. na het slapen overdag en tijdens koorts meet je niet. Bij laksheid geeft de Daysy geel aan omdat je dan meerdere dagen niet hebt gemeten.

Weet: De Daysy is GEEN anticonceptie maar puur alléén een methode om je cyclus te tracken en hier op in te spelen.

IN SAMENWERKING MET DAYSY NL HEB IK EEN KORTINGSCODE KUNNEN REGELEN VOOR JULLIE. MET DE CODE IRIS10 KUN JE DE DAYSY MÉT OPBERGHOESJE (VOOR HET REIZEN) MET €10,00 KORTING BESTELLEN. DE PRIJS GAAT DAN VAN €309,00 NAAR €299,00.  KLIK HIER!

Tip: laat je partner meebetalen aan de Daysy. Het is even investeren maar je doet er heel je leven mee. Ook weet je door de temperatuur grafieken gelijk of je schildklier wel goed werkt want een ochtendtemperatuur onder de 36.0 kan  duiden op schildklierklachten, ondervoeding, bijnieruitputting of hypofyse klachten. Interessant he?

In plaats van je menstruatie als een last te zien terwijl je pijnstillers slikt en doorrent, helpt omarmen veel beter. Dan kan het een waardevolle tijd met reflectie en inzichten zijn. Je bent dan namelijk van nature naar binnen gekeerd, voelt dieper en doorziet alles helder, waardoor je pijnpunten onder ogen kunt komen. Hormonen zijn niet onze vijand. Laten we ook niet vergeten dat rondom de eisprong er juist een hormonen feestje is: meer energie, vrolijkheid en sensualiteit. Beweeg mee met je cyclus is mijn advies! En hoe chill is het om dit heel goed bij te houden met de Daysy.

‘’De Daysy heeft een nauwkeurigheid van 99,4% en hoe vaker je meet, hoe beter hij jouw algoritme herkend. Hier lees je meer. Hij bestaat al 35 jaar en is gemaakt op basis van 5 miljoen menstratiecycli van 500.000 vrouwen. Meten is weten. Ook al ben je per maand maar 6 dagen vruchtbaar, zij rekenen er nog 2 dagen bij als bufferdagen.‘’
 

Veel gestelde vragen (check vooral ook de video's op Daysy.nl)

1. Moet je op vaste tijden meten?

Nee, je meet als je wakker wordt en langer dan 3 uur in bed hebt gelegen.

2: Hoelang duurt de meting als ik de sensor onder mijn tong doe?

Ik doe de sensor altijd op dezelfde plek, links onder mijn tong en een meting duurt ongeveer 60 à 90 secondes.

3. Draai je nachtdiensten/ga je vaak op stap/slaap je laat of heb je een baby?

Geen zorgen. De Daysy werkt na drie aaneengesloten uren slaap. Op welk moment dit is op de dag maakt niet uit. Maar, als jij s’ ochtends om 5 uur uit bed gaat om te plassen en om 7 uur meet, is het geen betrouwbare meting.

4. Is deze manier van je cyclus tracken ook handig als je wél zwanger wilt raken?

Zeker! De Daysy geeft namelijk precies aan wanneer je vruchtbaar bent. Op basis van je vorige cycli, kan hij al een beetje vooruit meten. Deze cyclustracker is dus handig voor ieder moment in je leven. Mét en zonder kinderwens.

Succes!

Liefs, Iris.

Oudere posts
Nieuwe posts
Sluit (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Winkelmandje

Jouw winkelmandje is leeg
Shop nu