Black Bean Brownies met 'verborgen' groente

Ben jij ook zo gek op brownies? Of gewoon een echte zoetekauw én chocolade liefhebber? Dan is dit hét ultieme recept voor alle #foodies of gewoon een échte #chocoladeverslaafde. Maaar ook gewoon voor iemand die gek is op lekker eten mét een gezonde twist natuurlijk!

Black bean brownies hebben we natuurlijk al wat vaker voorbij zien komen, maar dit keer zijn ze met een bijzondere smaaktwist. Er zitten namelijk bietjes in deze ultra fudgy chocolade brownie verwerkt. Mmm… Smullen maar! Want het geeft een éxtra lekkere smaakdimensie én het helpt je weer (een klein beetje) om aan die 250 gram groente per dag te komen.

Wel geef ik je alvast één tip! Maak ze voor een feestje, deel ze uit aan je vrienden of vries de helft in zodat je niet gelijk alles zelf op eet. Ze zijn namelijk onweerstaanbaar!

Wat heb je nodig voor deze verrukkelijke bietige brownies?

  • 1 blik zwarte bonen (goed uitgelekt)

  • 4 eieren

  • 2 grote bieten (voorgekookt)

  • 12 dadels of evt. nog 1 geprakte rijpe banaan erbij voor meer zoetheid

  • 100 gram kokosolie of roomboter (liefst biologisch en ongezouten)

  • 6 el cacao poeder (mag ook meer natuurlijk)

  • Grote snuf jozo zout (voor meer jodium)

  • 1 grote eetlepel bakpoeder

  • Optioneel: 1 of 2 theelepels honing

  • Voor de krachtsporters onder ons: 1 of 2 scoops protein (vanille heeft de voorkeur)

  • Optioneel: een klein rood pepertje voor een éxtra smaaktwist/vanillestokje/ kaneel/sinaasappel rasp/citroensap etc. Leef je uit.

Bereiding:

  1. Week de dadels 15 minuten in een bakje met heet water en verwijder daarna de pit

  2. Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Pak ook alvast een lage bakvorm. Dit is belangrijk, anders wordt de binnenkant niet gaar. Vet de bakvorm in of leg er een bakpapiertje in

  3. Laat de bonen uitlekken en was ze onder de kraan af in een vergiet

  4. Doe de bonen, bietjes en eieren in een keukenmachine/blender en mix dit door elkaar

  5. Voeg de dadels, kokosolie/roomboter en honing toe. Mix het geheel weer door elkaar

  6. Voeg als laatste cacao poeder, bakpoeder en zeezout toe en laat dit snel meedraaien in de keukenmachine/blender

  7. Giet het beslag in de bakvorm en bak de black bean brownies 35/40 minuten in het midden van de oven

  8. Laat de brownies afkoelen op een rooster

  9. Serveer met een blaadje munt of wat stukjes sinaasappel

De black bean brownies blijven een beetje smeuïg in het midden en daarom zijn ze ook zo lekker! Ben je een échte zoetekauw? Dan kun je de honing/dadelstroop verdubbelen. Maar, alsnog is het suiker hè!

Tip: het is echt belangrijk dat je een lage bakplaat gebruikt. Anders wordt het middengedeelte niet gaar. Vergeet ook de bakpoeder niet, anders krijg je meer een fudge idee! En... heb je geen zwarte bonen in huis, maar wel bruine of kidney bonen? Je kunt het ook daarmee proberen. Succes!

Liefs,

Iris

Oudere posts
Nieuwe posts
Sluit (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Winkelmandje

Jouw winkelmandje is leeg
Shop nu